Kirja: Saavutettavuusopas

Alkuperäinen hinta oli: 34,00 €.Nykyinen hinta on: 17,00 €.

Graafisille suunnittelijoille, sivustojen ylläpitäjille, verkkosivujen sisällöntuottajille ja verkkopalveluita tilaaville suunnattu opas saavutettavuuden vaatimuksista.

Varastossa

Kategoria:

Kuvaus

Opi toteuttamaan verkkosivustosi ja julkaisusi saavutettavina

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta edellyttää julkista sektoria toteuttamaan verkkosivustonsa ja mobiilisovelluksensa saavutettavina. Lain siirtymäaika uusillekin sivustoille päättyi jo 23.9.2020. Laki on koskenut jo pitkään julkista sektoria mutta vastaavat vaatimukset tulevat 2025 kesällä koskemaan myös osaa yksityisen sektorin toimijoita.

Esteettömyysdirektiiviä toteuttava laki tulee edellyttämään saavutettavuutta myös mm. osalta yksityisen sektorin verkkokauppoja, e-kirjoja, sähkökirjojen lukulaitteita, lipunmyyntiautomaatteja jne.

Kaikki yritykset hyötyvät suuresti sivuston toteuttamisesta saavutettavana, sillä samat tekniikat tehostavat sivuston toimintaa sekä muun muassa edistävät sijoittumista hakukoneiden hakutuloksissa.

Saavutettavien sivustojen ja sisällön tuottaminen voi olla haasteellista ellei ymmärrä, miten eri käyttäjät hahmottavat sisällön ja miten sisältöä käytetään. Saavutettavuuden toteutuminen edellyttää sekä sisällön, että tekniikan toteuttamista oikein. Toteutumista mitataan kriteerein, jotka on määritelty WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) -ohjeistossa. Tämä kirja esittää selkeästi mitä saavutettavuudella tarkoitetaan, miten eri käyttäjäryhmät käyttävät verkkosivuja ja mitä saavutettavalta toteutukselta edellytetään. Kirjassa on myös helppokäyttöiset tarkistuslistat, joiden avulla huomioit saavutettavuuden kaikissa tilanteissa.

Kenelle kirja on tarkoitettu

Kirja on suunnattu graafisille suunnittelijoille, sivustojen ylläpitäjille, sisällöntuottajille sekä verkkopalveluiden hankinnasta päättäville ja palveluita ostaville. Kirjan opit ovat erityisesti tarpeen sivustoja ja palveluita tuottaville yrityksille.

Lukemalla tämän kirjan opit mm. miten

  • erilaiset toimintaesteet vaikuttavat sisällön käyttämiseen
  • lainsäädäntö velvoittaa saavutettavuuteen
  • WCAG-ohjeisto määrittelee saavutettavuuden kriteerit
  • avustavat tekniikat toimivat ja miten ne tulee huomioida suunnittelussa
  • eri ryhmät ”näkevät” sivusi sisällön
  • korjata ja torjua yleisimmät virheet
  • tarkistaa nykyisen sivustosi sisältö
  • tuottaa verkkosivut saavutettavina
  • tuottaa saavutettavia tiedostoja (Word, Excel, PowerPoint, PDF)

Tutustu kirjan sisällysluetteloon (pdf 38kt)

Sisältönäyte (pdf 53kt)

 

Lisätiedot

Kieli

Suomi

ISBN

978-952-94-1924-1

Kirjoittaja

Kari Selovuo

Sivumäärä

124

Julkaisuvuosi

2019